Babysvømning i Odense

På holdet arbejdes med aktiviteter, der hjælper til at styrke babyernes motoriske og sociale udvikling. Eksempler på sådanne aktiviteter er: selvredning, sang- og sanselege, aktiviteter baseret på grundfærdighederne og brug af forskellige greb.

Forudsætninger for deltagelse på holdet

For at skabe tryghed for babyen, og derigennem skabe mulighed for udvikling i vand, vil der forekomme en del gentagelser af aktiviteter på holdet. Derudover vil aktiviteterne være tilrettelagt med henblik på at stimulere babyens sanser: syn, lugt, hørelse, smag, berørings- og ledsansen samt balance og koordinering.

Hvis babyen ikke kan holde til at være i vandet i de fulde 30 minutter, er dette selvfølgelig ganske forståeligt – det er vigtigt at babyen har en god oplevelse, og at I stopper før det bliver for meget. Presses babyen til at blive længere, tager det flere uger at vænne sig til 30 min, end hvis man går op, når man kan se på babyen at det er nok. Hellere starte på mindre end 30 min. alt efter babyens humør og behov. Især for de nye og yngste babyer.
Der sker desværre af og til uheld i vandet, så bassinet bliver lukket, indtil vandet er renset. For at sikre, at det sker så sjældent som muligt, er det et krav både at have ble og godkendte ble-svømmebukser på, t.o.m. 2 år, eller til babyen ikke bruger ble længere. Dette er krav fra både os og Idrætsparken, og skal derfor overholdes. Møder man op uden disse, kan man kan ikke deltage i undervisningen. Se nedenstående billede og beskrivelse af den type badeble, der kræves. 

Vær opmærksom på, at der må være 1 voksen pr. baby med inde i svømmehallen. Det behøver ikke være den samme voksne fra uge til uge. Det er helt op til jer. Men vi anbefaler alligevel at det oftest er den samme – da det skaber tryghed, ro og bedre mulighed for kontinuerlig læring hos babyen.

Tilmelding til babysvømning

Du kan læse mere om tilmelding, priser og andet praktisk information her.