Regler for omklædning og svømmeudstyr

Vigtig info for både nye og gamle svømmere

Nyttigt udstyr og beklædning til svømning 

Det anbefales at man har svømmebriller med (ikke dykkerbriller), der er en bedre brille til at kunne orienterer sig under vand, særligt for børn.  

Ved brug af badeshorts og t-shirt er bevægelsesfriheden begrænset og man vil opleve større vandmodstand og have svære ved at svømme. Derfor er det anbefalningsværdigt at iklæde sig en tætsiddende svømmedragt eller svømmebukser. 

Har man langt hår bør man anvende badehætte, eller hvert fald vil en hårelastik være en god idé.  

Man skal have et håndklæde med til at tørre sig efter vask.

Det kan være en god idé at have noget ekstra tøj med f.eks. en t-shirt, hvis noget af svømmeundervisningen foregår på kanten af bassinet. Du er selvfølgelig velkommen til at iføre dig beklædning der gør dig mere komfortabel eller lun, når du går rundt i svømmehalen og ikke er i vandet. 

 

Omklædning 

Du bedes komme i god tid før dit hold begynder, vaske dig grundigt under bruseren med sæbe og tage svømmetøj på. 

Der er omklædning 15 minutter før og efter hvert hold. dvs. at hvis dit begynder kl.17.00, vil omklædning begynde fra kl.16.45.  

Børn der er fyldt 7 år klæder om og bader i eget køns omklædningsrum. Børn på denne alder vil derfor selv gå i omklædning uden en voksen. Når det er den første gang at barnet skal til svømning på deres hold, kan en voksen af samme køn assistere barnet i omklædning og sætte dem ind i faciliteterne og hvordan omklædning foregår. Årssagen til opdelt omklædning for dette aldertrin, er at imødekomme at andre børn og voksne ikke skal føle ubehag ved at skulle omklæde i rum med det modsatte køn. 

NB: Har man et barn med særlige behov,  skal man kontakte svømmeskolelederen på sl@h2odense.dk inden barnet starter til svømning, således at barnet kan imødekommes og der kan laves en aftale. 

 

Husk at vaske dig før svømning

Det er vigtigt, at alle der skal svømme, vasker sig grundigt med sæbe før man påfører sig sit svømmetøj. Det grundige brusebad mindsker bakterier og fjerner kroppens døde hudceller. Hvis der ikke foretages en af vaskning, skal svømmehallen tilføre flere kemikaler til vandet, for at holde det rent. 

 

Uheld i vandet 

For at undgå udheld i vandet, som opkast og afføring der akut vil indstille al aktivitet i hallen, anbefaldes følgende: