Holdbeskrivelser i STO

SWIM TEAM ODENSE er navnet for konkurrenceafdelingen i H2Odense - find alle holdene i STO herunder

Teknik 3

Holdet, hvor man fra svømmeskolen første gang får mulighed for at prøve kræfter med konkurrencesvømning.  Man træner først og fremmest lysten til at svømme, så man får lyst til endnu mere. Mange øvelser bliver leget ind i træningen, så børnene får en god oplevelse med svømmetræningen.

Svømmeren fortsætter på sit almindelige svømmeskolehold og deltager 1 gang om ugen på Teknik 3.

Teknik 2 

Teknik 2 er konkurrencesvømmerens første rigtige hold. Her trænes 3 gange om ugen i vandet og 2 gange med let landtræning. Her prioriteres glæden ved svømning højt og der er altid tid til lidt leg og spas. Svømmerne trænes i de 4 stilarter, træningsteknikker, at høre efter og i at vente på ens tur.

Det forventes at man deltager til minimum 2 træninger om ugen, men 3 er at foretrække for det sociales skyld. På Teknik 2 afholdes der træningsdage, og i forårssæsonen også en træningsweekend med overnatning.

Som svømmer på Teknik 2 deltager man i stævner i vores egen klub, men også i andre klubber på Fyn.

Teknik 1

På Teknik 1 begynder man at være rigtig konkurrencesvømmer. Man har styr på begreber, stilarter og de generelle betingelser for at være konkurrencesvømmer. Nu begynder man at finpudse teknikken og arbejder mere med svømmetræningen hen mod at blive både bedre, stærkere og hurtigere.

De sociale vægtes meget højt i denne alder, og der er derfor flere sociale arrangementer, med stævner, træningsweekender og hygge. Der trænes 4 gange om ugen med op til 3 landtræninger. Det anbefales at man deltager til alle træninger, men har man anden sport, som man gerne vil tilgodese, så taler man med trænerne og finder en løsning.

Som svømmer på Teknik 1 deltager man i H2Odense/STOs egne stævner, samt stævner rundt i de andre fynske klubber. 

STO Børn

STO Børn er for børne- og årgangssvømmere, som er rutinerede konkurrencesvømmere, og som har valgt at svømning skal være deres sport. Her trænes alle stilarter, så svømmerne bliver stærke hele vejen rundt. Der trænes teknik, starter, vendinger og sociale færdigheder.

Svømmerne deltager i stævner i Odense, rundt på Fyn og i Region Syddanmark. Der arbejdes efter kravtider til Vestdanske og Danske Årgangsmesterskaber for de ældste af svømmerne. En del af stævnerne er med overnatning ude.

Der er træningslejre i efterårs-, vinter- og påskeferien, hvoraf de fleste foregår i Odense med overnatning hjemme. Der arbejdes på, at en af lejrene foregår uden for Fyn, nogle gange i Danmark, nogle gange i udlandet.

Der trænes 5 gange om ugen med 3 landtræninger. Der er mulighed for en 6. træning for de ældste/mest rutinerede svømmere på holdet. Dette er efter aftale med trænerne.

STO Årgang

Regional Performance er holdet for årgangs- og juniorsvømmere, som er i gang med at udvikle deres svømmeegenskaber . Her arbejdes der koncentreret mod at blive den bedste svømmer man kan, med op mod 8 træninger om ugen. Målet for de fleste vil være kravtider til Vestdanske og Danske mesterskaber.

Svømmerne deltager i stævner i Odense, på Fyn og rundt omkring i hele Danmark.

Der er træningslejre i efterårs-, vinter- og påskeferien, hvoraf de fleste foregår i Odense med overnatning hjemme. Der arbejdes på, at en af lejrene foregår uden for Fyn, nogle gange i Danmark, nogle gange i udlandet.

Svømmerne kan svømme op mod 8 gange om ugen, og har styrketræning 2 gange om ugen samt 2 gange landtræning. Den enkelte svømmers træningsprogram laves efter aftale med træneren.

 

STO Junior/Senior

Klubbens 2. hold, hvor nogle af landets allerbedste junior- og seniorsvømmere træner. Her er ens svømning i højsæde og prioriteres højt i hverdagen. Svømmerne går alle efter deltagelse ved Vestdanske- og Danske Mesterskaber, og ved at det kræver hårdt arbejde og mange timer i bassinet for at blive bedre. Svømmerne begynder at specialisere sig og bliver delt op i stilartsbestemte grupper - mange gange også sammen med klubbens 1. hold.

Der lægges sammen med klubbens elitetræner og cheftræner en plan for den enkelte svømmer for den kommende sæson, så man som et team arbejder mod målet.

Svømmerne deltager til stævner i Odense og rundt i hele Danmark til forskellige invitationsstævner og mesterskaber.

Der er træningslejre i både efterårs- og vinterferien. Minimum en af disse er i udlandet og varer som udgangspunkt 10-14 dage. Ønsker man ikke at deltage i træningslejre i udlandet, vil der være et alternativ i Odense.

Der er mulighed for træning 9 gange om ugen, med 3 gange styrketræning og 3 gange landtræning/udstrækning.

STO Elite

STO Elite er klubbens 1. hold og er træningshjemsted for nogle af Danmarks bedste svømmere, både junior- og seniorer. Svømmerne finpudser og optimerer den teknik, de har arbejdes på i mange år. Her arbejdes der sammen med træneren om at nå ens mål, hvad enten det er danske eller internationale mål man har i sigte. Alle deltager ved danske mesterskaber og sætter en ære i at levere på et højt nationalt og for nogle også internationalt niveau.

Der deltages til vores egne lokale stævner, Vestdanske og Danske Mesterskaber, invitationsstævner i ind- og udland, samt for de dygtigste også internationale mesterskaber.

Der er træningslejre i både efterårs- og vinterferien. Minimum en af disse er i udlandet og varer som udgangspunkt 10-14 dage. Ønsker man ikke at deltage i træningslejre i udlandet, vil der være et alternativ i Odense.

Svømmerne træner 9 gange om ugen og har 3 styrketræningspas og 3 udstræknings-/drylandpas. 

 

 

Masters

Masters er betegnelsen for konkurrencesvømmere i alderen 25+. Her arbejdes der med at finpudse og forbedre sin teknik, hvad enten man er 25 eller 75 år gammel. Det sociale er en vigtig del af træningen som masters, og man prioriterer samværet både i bassinet og på kanten.

 

For de mest ambitiøse, vil der blive lagt en plan mellem træner og svømmer for sæsonens mål.

Der deltages i klubbens egne stævner, Vestdanske og Danske mesterskaber, Mastersstævner i Norden, samt Nordiske, Europæiske og Verdensmesterskaberne for Masterssvømmere.

Der er mulighed for op til 7 træninger om ugen. Den enkeltes træningsplan aftales med holdets træner.

Er du interesseret i at høre mere om Masterssvømning og om det er noget for dig, så kontakt klubbens konkurrenceansvarlige på konkurrence@h2odense.dk