Elite partnerskaber

H2Odense/Swim Team Odense er som elitemiljø partner med flere interessenter i Danmark og på Fyn. Dette kan du læse mere om her.

SvømDanmark

Som partnerskabsklub under SvømDanmark tager vi del i udviklingen af gode og sunde talent- og elitemiljøer for den danske svømmeverden.

Strukturen for partnerskabet ser ud som dette:

Odense Kommune

Som det tredje ben i partnerskabsaftalen, ligger Odense Kommune. Kommunen bidrager med sparring og hjælp til forskellige initiativer for både svømmere, klub og forældre, f.eks. foredrag om forældrerollen.

Odense Kommunes Talentudviklingsprogram kan du læse meget mere om her: Odense Talentudvikling hjemmeside

Folkeskole 8., 9. og 10. klasse 

Sportsklasserne er et tilbud til elever på de pågældende klassetrin, som hører til blandt de bedste i deres årgang på Fyn, er indstillet på at prioritere både sport og skole og er indstillet på at deltage aktivt og konstruktivt i det faglige og sociale fællesskab på skolen. Elever bosat i Odense Kommune og/eller tilknyttet en klub hjemmehørende i Odense Kommune prioriteres først. I sportsklasserne prioriteres tid til træning, man møder derfor sent tirsdag og torsdag morgen, her anses morgentræning som en del af skoledagen. Sportsklassen er en del af skolerne og koster derfor ikke ekstra at gå i. Odense kommune har to tilbud til sportsklasser: 

Provstegårdskolen 8. og 9. klasse 

Provstegårdskolen har adresse på Middelfartvej 180, 5200 Odense V. Skolen tilbyder sportsklasser til 8. og 9. klassetrin. 

Læs mere om Provstegårdskolen her: https://provstegaardskolen.aula.dk/afdelinger/sportsklasser/sportsklasse-paa-provstegaardskolen  

Hjalleseskolen 8., 9. og 10. klasse 

Hjalleseskolen har adresse på Solbærvej 5, 5260 Odense S. Skolen tilbyder sportsklasser til 8., 9. og 10. klassetrin. 

Læs mere om Hjalleseskolen her: https://hjalleseskolen.aula.dk/sportsklasser  

Efterskolen Sports Acadey Denmark (ESAD)

På ESAD er der mulighed for at få et helt almindeligt efterskoleophold i 9. og 10. klasse, mens man træner med i Odenses lokale klubber. Som svømmer kan man vælge mellem Svømmeklubben FREM og H2Odense. Hvis det er noget, som du kunne være interesseret i, så ret henvendelse til skolen og de vil være behjælpelige med den yderligere proces. For at kunne svømme i H2Odense under dit efterskoleår, skal du til prøvetræning og samtale, for at se om dit niveau passer til klubbens hold.

Se mere om ESAD her: ESAD - Efterskolen Sports Academy Denmark

Team Danmark godkendelse til ungdomsuddannelse 

En sportslig godkendelse fra Team Danmark gør din ungdomsuddannelse opmærksom på din status som atlet og vil give dem en forståelse for de situationer man som atlet kan komme i, hvor der er brug for fleksibilitet i hverdagen og i forbindelse med eksamener. Derudover giver Team Danmark godkendelse adgang til supplerende undervisning og mulighed for at du kan forlænge din ungdomsuddannelse. Dansk Svømmeunion anbefaler alle svømmere, der lever op til de opsatte kriterier og har sportslige ambitioner, at søge sportslige godkendelse hos Team Danmark, hvis de ønsker at kombinere ungdomsuddannelse med muligheden for at opfylde deres sportslige ambitioner. 

Kriterier for sportslig godkendelse i svømning: 

En helt ny funktion på Svømmetider giver alle svømmere i alderen 14 til 17 år mulighed for at generere en oversigt over ranglisteplaceringer, som skal bruges som dokumentation i forbindelse med ansøgning om sportslig godkendelse til en Team Danmark Ungdomsuddannelse. Søg svømmeren frem i menuen "Svømmere", klik på navnet og klik på knappen "Sportslig godkendelse til ungdomsuddannelse". 

Læs mere om Team Danmark godkendelse på Svoem’s hjemmeside her:  https://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Viden-og-kompetence/Ungdomsuddannelse/  

Tornbjerg Elite - STX 

Tornbjerg Gymnasium er Team Danmark uddannelsespartner. Det betyder at Tornbjerg gymnasium tilbyder sportsklasser og en 3-årig STX-uddannelse som giver mulighed for at kombinere sport og gymnasium. Hvis man søger om Team Danmark godkendelse giver Tornbjerg Gymnasium også mulighed for at man kan forlænge sin uddannelse til 4 år. En Team Danmark godkendelse er ikke et krav for at blive optaget på Tornbjerg elite. 

Læs mere om Tornbjerg Elite her: https://tornbjerg-gym.dk/ny-elev/tornbjerg-elite/  

Kold Tekniske gymnasium - HTX 

Kold Tekniske gymnasium giver gennem Kold Elite mulighed for at man kan kombinere sport med sin HTX-uddannelse. Hvis man er Eliteidrætselev på Kold Tekniske gymnasium kommer man i en almindelig klasse men kan drage fordel af de fleksible muligheder som tilbydes idrætselever. Man kan samtidig søge Team Danmark godkendelse, hvilket giver yderligere mulighed for at forlænge den 3-årige HTX-uddannelse til 4 år. 

Læs mere om Kold Tekniske gymnasium her: https://koldtekgym.dk/idraet-eliteidraet-og-team-danmark/  

HF og VUC Fyn - HF 

Ved HF og VUC Fyn kan man læse en 2-årig HF uddannelse på HF sport, hvor der er mulighed for at kombinere sport og en HF uddannelse. HF Sport tilbyder sportsklasse hvor der er fællesskab og forståelse for sport ved siden af uddannelsen. Der gives på 2. år mulighed for at man selv kan sammensætte sin fag-pakke så man læser og får adgangskrav til lige det man kan tænke sig. Ved Team Danmark godkendelse er der på HF, mulighed for at forlænge den 2 årige HF uddannelse til 3 år. 

Læs mere om HF og HF Sport her: https://www.vucfyn.dk/uddannelser/hf-plus-stx/2-aarig-hf/hf-sport/  

Tietgen handelsgymnasium - HHX 

På Tietgen handelsgymnasium tilbydes studieretningen ’Marketing – Eliteidræt’ som er en sportsklasse til idrætsudøvere. Man behøver ikke være Team Danmark godkendt for at gå i klassen, men kan med Team Danmark godkendelse forlænge den 3-årige uddannelse til 4 år. Man kan med Team Danmark godkendelse også vælge andre studieretninger end den som sportsklassen samlet følger. 

Læs mere om Tietgen handelsgymnasium her: https://www.tietgen.dk/handelsgymnasium/studieretninger/marketing-eliteidrat/  

SDU Elite - Universitet 

Syddansk Elite er en enhed på SDU som gerne vil hjælpe flere atleter til at gennemføre en videregående uddannelse samtidig med en sportslig karriere. SDU Elite tilbyder hjælp til planlægning af studieforløb og dispensations søgninger undervejs i studiet. Samtidig tilbyde hjælp til ændringer af eksamensdatoer eller afleveringsfrister hvilket kan være nødvendigt, samtidig kan en study-buddy tilbydes. En study-bdudy hjælper med introduktion til uddannelsen og uddannelsesinstitutionen, hjælper til at opbygge et netværk blandt medstuderende og hjælper til med noter og evt. lydoptagelser, når sportskarrieren kommer i vejen for undervisningen. Man kan både studere på fuldtid eller deltid, samtidig kan nogle studier fjernlæses.  

Læse mere om SDU Elite her: https://www.sdu.dk/da/uddannelse/syddansk+elite