Svømmenåle og nåletider

Som svømmer kæmper man altid mod uret, mange gange mod andre svømmere og nogle gange også mod sig selv.

Det er umuligt altid at vinde, men for at man altid har noget at arbejde henimod, findes der svømmenåle.

Nålene kan fås ved at opnå en bestemt tid i et 100m eller 200m i alle stilarter, i 100m, 200m eller 400m IM eller ved 400m, 800m eller 1500m fri. Ved sølvdelfin og hurtigere, kan nålene også opnås ved 50m distancerne. Alle nåle kan opnås på både kortbane og langbane (dog ikke 100m IM, som kun kan opnås ved kortbane).

Alle nåle kan kun erhverves én gang, nemlig første gang svømmeren svømmer på eller under den fastsatte nåletid. Det betyder, at har man f.eks. erhvervet talentnål i 100 m fri svømning, så får man nålen for det løb. Svømmer man senere under talentnålstiden i en anden disciplin, får man altså ikke udleveret endnu en nål, da man nu er begyndt at "jagte" den næste svømmenål, nemlig flippernålen.

For at få sløjfe eller stjerne på nålen (dette gælder ikke talent- og flippernålene) skal man have svømmet på eller under nåletiden i 3 forskellige svømmearter. Det betyder, at første gang man svømmer under en bronzenålstid i f.eks. 100m rygsvømning, får man udleveret en bronzenål. Når man desuden har svømmet under bronzenålstiden i f.eks. 100m fri og 200m medley, får man udleveret en bronzenål med sløjfe. Det er vigtigt her at huske på, at det skal være i 3 forskellige svømmearter, hvilket også er grunden til at vi arbejder for at alle svømmere skal kunne mestre alle stilarter. 

Rækkefølgen på nålene er som følger:

Vi efterstræber at få udleveret nåle ved henholdsvis klubmesterskabsfest i januar og ved sæsonafslutning i juni måned.

Nåletiderne opdateres efter hvert OL for herefter at være gældende fra 1. september året efter og 4 år frem.

For nuværende er nåletiderne gældende frem til august 2025 og kan findes her:

NÅLETIDER